Sinds 1984 een begrip in Arnhem

Verzonden mail 10-01-2021 en zoomlens schema

Beste allemaal,

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2021! We hopen dat dit jaar ons meer plezier en dans samen zal brengen. Helaas start 2021 voor velen van ons nog niet zoals gehoopt. Steeds meer berichten bereiken ons over het verlengen van de lockdown. Hierdoor hebben we dit weekend besloten om toch eerder te starten met de online ZOOM-lessen. Een beetje last-minute maar op deze manier hopen we vooral plezier te houden in het dansen en elkaar digitaal weer te zien. In overleg met alle docenten hebben we een rooster gemaakt voor de verschillende lessen. Dat kan betekenen dat de les op een andere dag of tijd is en soms samengevoegd met een andere groep. Om deze online lessen goed te laten verlopen hebben we een aantal aandachtspunten:

• Om in de les te komen klik je op de ZOOM link. Je hoeft zelf geen account aan te maken of wachtwoord in te voeren. Je wordt in een wachtruimte geplaatst en de docent geeft je toegang.
• Wees op tijd! Zodra de les is begonnen is het lastig om nog leerlingen toe te voegen, dan blijf je lang in de wachtkamer...De tijden zijn soms ook net anders dan normaal dus kijk daar even naar.
• Zorg dat je camera aan is maar je microfoon uit. Bij de start van de les zullen de docenten de presentie doen en even bijkletsen. Dan kun je even je microfoon aan doen.
• Je bent natuurlijk welkom om ook eens een les bij een andere groep mee te doen. Je kunt dan gewoon op de link klikken.
• Zorg dat je een ruimte in huis zoekt waar je wat kan bewegen en niet teveel gestoord wordt. Bijvoorbeeld op je kamer of op zolder. Trek ook gewoon je danskleding aan.
• In sommige lessen kan het zijn dat er 2 leerlingen meedoen als voorbeeld.
Naast het ZOOM-rooster zijn er voor sommige groepen andere oplossingen gezocht. De acrodansgroep en jongens 4 groep op vrijdag gaan buiten (On Y Danse) een soort bootcamp training doen, in overeenstemming met de richtlijnen uiteraard. De groep ADV 2 van Elena zullen wel op ZOOM elkaar even spreken maar zullen les krijgen via filmpjes. Een soortgelijke tijdelijke oplossing is er voor de kleuter en peuterfun op zaterdagochtend.

Op deze manier hopen we zoveel mogelijk de continuïteit te kunnen voortzetten en ook in lockdown lekker te blijven bewegen. We beseffen dat dit veel van jullie vraagt in jullie al drukke en afwijkende schema's. Toch hopen we zoveel mogelijk van jullie ook digitaal te kunnen begroeten. Ook voor ons is dit flink aanpassen. Nieuwe lessen maken, 'outside the box' denken en handelen. Het kan dus zijn dat het niet meteen heel soepel loopt. Mocht je hier vragen over hebben of tips schroom dan niet om deze bij ons bekend te maken. Van vrijwel alle groepen hebben we een groepsapp aangemaakt. We merken dat we in deze steeds wisselende tijden we jullie makkelijker op die manier snel kunnen bereiken. Mocht jij of je zoon of dochter nog niet in zo'n groep zitten. Laat dit dan vooral even aan Mischa (06-52840978) weten. Mocht je hier geen behoefte aan hebben dan ben je natuurlijk vrij om hier niet in deel te nemen.

Een boel informatie maar we hopen dat we op deze manier weer lekker kunnen gaan bewegen samen maar op afstand. We zien jullie graag deze week in onze lessen!

Vriendelijke groeten ook namens alle docenten,

Mischa Boom
Stacks Image 64