Sinds 1984 een begrip in Arnhem

Fariza Achoendova(1990) is actief als zelfstandig ondernemer in de danswereld. Met specialisatie uitvoerend danser heeft zij in 2015 ArtEZ Dansacademie succesvol afgerond. Sindsdien is ze werkzaam geweest bij o.a. het Dansgezelschap LeineRoebana en choreograaf Jasper van Luijk. Op het moment is ze bezig met haar visie op dans over te brengen als docent en choreograaf. 

De leermethodes die veel voorkomen in haar les bestaan uit verschillende moderne danstechnieken. Gebruik van de ruimte is erg belangrijk in de les waarbij de vloer zo wel staand als liggend veel aandacht krijgt. Muziek is een grote drive voor Fariza als danser en iets waaraan veel aandacht wordt besteed. Hierdoor is gebruik van dynamiek van de bewegingen een groot onderdeel van de les. 

Een kenmerk die je aan haar bewegingsstijl kan geven is organisch bewegen. Bij het maken van materiaal is werken met verlenging en release techniek altijd van toepassing. Opzoek naar organische verbindingen is iets wat deze les toegankelijk maakt voor veel leerlingen en de ruimte biedt om een eigen flow erin te vinden. 

Deze principes worden in alle dansdisciplines toegepast waarin Fariza les geeft, waaronder modern, jazz en klassiek ballet.